Krtkovanie alebo inač povedané čistenie kanalizácie alebo potrubia. Je často vyhľadávané hlavne u ľudí ktorý bývaju v domoch. Možno ste už v minulosti podobný problém riešili a viete čo vás čaká a neminie. Najčastejším problémom môže byť prasknuté potrubie, upchaté WC, upchaty odtok v umývadle či vo vani, práčke, či umývačke riadu. Takétoupchatie najčastešie vzniká nešetrním znečistovaním odtokov napr. vlasmi, chlpami, zvyškami jedla a pod. Preto je nutné odtoky pravidelne čistiť aby ste sa vyhli zbytočným výdavkom. Kedy si vieme poradiť s odtokmi sami a kedy je nutné volať firmu, ktorá váš problém vyrieši?

kanalizácia

Ak máte podozrenie, že s vašou kanalizáciou niečo nie je v poriadku môžte siahnuť po čistiasich prostriedkoch z drogérie, ktoré sú nato určene alebo skúsiť prírodnejšie varianty ako je sóda bikarbona alebo citrónová šťava. Vyskúšať sa oplatí aj tzv. gumenný zvon, ktorý vytvorí podtlak a prečistý vaše potrubie. Ak ale ani jedna z týchto metód nepomôže a z vaších odtokov je cítiť zápach a voda neodteká je nutné zavolať profesionálnu firmu, ktorá váš problém vyrieši. Takéto firmy zväčša pracujú nepretržite 24hodín nonstop. Hlavné je aby ste sa nenechali zlákať nízkou cenou u neprofesionálov.

oprava potrubia

Ceny krtkovania sa pohybujú od 70eur a vyššie, záleži od kraja v ktorom žijete. Je možné, že krtkovanie v Bratislave je cenovo ab-krtkovanie.sk drahšie ako v iných krajoch. Ak ale chcete váš problém nadobro vyriešiť, neváhajte pri výbere, radšej si zvoľte kvalitu ako nízku cenu v konečnom dôsledku vás to môže výjsť viac. Veľa krát sa stáva že firma svoju prácu nevykoná profesionálne a problémy s kanalizáciou sa vrátia späť a možno ešte vo väčšom rozsahu ako predtým nevraviac o poškodený potrubia kde by vás oprava vyšla nemalé peniaze. K výkonu práce je potrebná správna technika ako je aj kamera ktorá preskúma vaše potrubie. Je už len na vás pre aké riešenie vášho problému sa rozhodnete.